Danmark vil tilslutte sig den Asiatiske Infrastrukturelle Investeringsbank (AIIB) – lavet på kinesisk initiativ

”Den danske minister for handel og udvikling, Mogens Jensen, sagde den 28. marts, at Danmark vil deltage i AIIB, som forventes af begynde at operere ved slutningen af året med en kapital på 100 milliarder dollars”, skrev RT den 29. marts.

AIIB har også til hensigt at stille de  amerikanske dollars i skyggen:

Mogens Jensen kaldte oprettelsen af banken for ”en betydelig og spændende udvikling i verdensordenen”.

”Eftersom mange danske handelsinteresser såvel som udviklingssamarbejde vil være på spil i AIIB, er der mange grunde til at engagere sig og øve indflydelse på AIIB’s beslutninger om investeringer lige fra begyndelsen”, sagde Jensen i en erklæring.

Også Australien vil være med i banken.

RT skrev også:

”I lørdag erklærede Ruslands første vicepremierminister, Igor Shuvalov, at hans land også vil deltage i den nye investeringsbank.

I en bestræbelse på at imødekomme den deadline, der er fastsat til den 31. marts for at tilslutte sig AIIB har andre europæiske lande blandt andre Storbritannien, Frankrig, Tyskland og Italien, sagt de også vil tilslutte sig banken, hvad der har skabt nogle vanskeligheder for Obama-administrationen.”

Hvori består disse vanskeligheder?

Det forklarer RT også:

”Mange i Washington betragter dannelsen af AIIB ikke blot som en udfordring til IMF og Asiens Udviklingsbank, som ledes af USA, og som giver lån til lande, der har økonomiske problemer, men også som et bevis på at Kina er et globalt økonomisk magtcenter, der holder på sin egen ret”.

Til disse bekymringer for USA skal man også lægge den voksende udvikling i retning af at bruge kinesisk valuta, rubel og andre valutaer og at lave direkte handelsaftaler – uden at bruge dollars.

Læs også dette:

US Hegemony, Dollar Dominance Are Officially Dead As China Scores…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.