Danske investeringskroner lander i israelske bosættelser

De otte største danske investeringsforeninger har investeret ialt 689 millioner kroner i virksomheder, der bidrager til opretholdelsen af separationsmuren og de israelske bosættelser på Vestbredden, viser en ny undersøgelse fra DanWatch.

Læs mere om vore nye rapport Forretning på forbudt land III

FN, EU og den danske regering har gentagne gange advaret mod investeringer i den israelske besættelse. Både de israelske bosættelser, separationsmuren og checkpoints på Vestbredden er i strid med international lov, fordi de krænker palæstinensernes menneskerettigheder.

Sydinvest har investeret 4,6 millioner kroner i virksomheden Cemex, der bl.a. leverer cement til muren. Afdelingsdirektør i Sydinvest, Niels Skovvart siger til Berlingske:

»Den aktivitet, som Cemex måtte have i Israel, var vi ikke bekendt med, før vi læste det her. Jeg ved, at vores samarbejdspartner er bekendt med det, og der pågår dialog om de aktiviteter, og der er nogle tilkendegivelser fra Cemex om, at selskabet ikke fremadrettet vil være med i de konkrete aktiviteter.«

Læs Berlingskes dækning af DanWatchs afsløringer her

Investeringsforeningernes engagement i de besatte områder er den seneste afsløring i et større projekt, hvor DanWatch stiller skarpt på danske virksomheders forbindelser til de omstridte bosættelser.

Forretning på Forbudt Land er lavet i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Læs også DanWatch’s afløringer af Københavns Kommunes fortsatte investeringer i israelske bosættelser.

Modtaget fra DanWatch.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.