Demonstration i Aarhus for demokrati, sammenhold og mangfoldighed

Aarhus for Mangfoldighed indkalder til demonstration mandag den 19. januar klokken 18 fra hovedindgangen til Den Gamle By, hedder det i en pressemeddelelse, vi har modtaget.

Årsagen til demonstrationen er, at ”Pegida-dk kommer til Aarhus”, hedder det endvidere. ”Pediga-dk skaber splittelse og vil sprede had og vold i smilets by. De dæmoniser islam og hetzer muslimer.

Vores budskab er et budskab om sammenhold, demokrati og mangfoldighed. Vi vil benytte denne aften til at styrke sammenholdet i vores by og markere flertallets modstand mod højreekstremisme og racisme.

Højreekstremistiske grupper bliver især dannet i krisetider for, at forhindre folk i at stå sammen.

De udbreder racistiske fordomme, og i kølvandet følger overfald og hatecrimes. Pegidadk er inspireret af den tyske pegidabevægelse, som tiltrækker højreekstreme kræfter. Pegidadk er dybt islamofobiske og spiller på frygt for at vinde almindelige danskeres opbakning, men de er talerør for højreekstremistiske holdninger.
Fra alle sider i Århus må vi afvise højreekstremistiske kræfter og gøre det klart, at disse holdninger ikke er velkomne i vores by. Vi opfordrer alle borgere i Århus til at slutte op om initiativet. Århus skal være en levende by, med plads til forskellighed.

Talspersoner:
Anne Hegelund,
24 44 27 94, annehegelund@gmail.com

Walid Zaher,
20 91 70 05, walidzaher@gmail.com
Anbefalere:
3F Rymarken
BUPL Århus
Studenterrådet ved Aarhus Universitet
Århus mod Krig og Terror
Enhedslisten Århus
SUF Århus
Danmarks Kommunistiske Parti

Hvad er Pediga?

PEDIGA er startet i Tyskland og står for: ”Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes”, der kan oversættes til: ”Patriotiske Europæere imod Islamiseringen af Vesten”.

Den 5. januar indkaldte Pediga til en demonstration i den østtyske by, Dresden, med tusinder af tilhængere.

Man frembar racistiske plakater, og som man kan se af dette billede også et kors i tyske nationale farver:

Demonstrationen i Dresden fandt sted før terrorangrebet mod Charlie Hebdo i Paris den 7. januar.

Den tyske forbundskansler Angela Merkel har givet udtryk for lede ved demonstrationen, men hver 8. tysker bakker den op.

Terrorangrebet gav blandt andet anledning til en demonstration i Paris den 11. januar for ”frihed, lighed og broderskab” og under slagordet: ”Vi er Charlie”.

I spidsen for demonstrationen gik mere end 40 statsledere fra hele verden, herunder den israelske premierminister Benjamin Netanyahu og den amerikanske justitsminister.

Officielt var denne demonstration vendt imod det nye fjendebillede, man ønsker at prakke befolkningerne på, nemlig mod Islamisk Stat, som ikke ville kunne overleve uden vestlig støtte.

Men det reelle grundlag er i virkeligheden mere eller mindre racistisk og vil medføre en yderligere dæmonisering af muslimer.

Måske er det omkring Pediga, vi i en periode ser de racistiske bevægelser gruppere sig.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og på “Del” for at anbringe den på din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.