Den nye lov er en farce, siger lederen af Folkerepublikken Donetsk

”Den forfatningsmæssige reform, der er blevet gennemført i Ukraine, er ikke på nogen måde på linje med aftalen fra Minsk, sagde lederen af den selvudråbte Folkerepublik Donetsk (DPR), Alexander Zakharchenko, onsdag”.

Sådan skrev TASS den 2. september og fortsatte:

”Indtil i dag er intet punkt i Minsk-aftalen blevet fuldt implementeret af Kiev: Intet af det tunge militære udstyr er blevet trukket væk fra demarkationslinjen, det er tværtimod blevet styrket, loven om amnesti er ikke blevet vedtaget af parlamentet”, sagde Zakharchenko.

”Med hensyn til de konstitutionelle reformer om decentralisering kan det kun kaldes en farce. Loven, som allerede har kostet menneskeliv foran Verkhovna Rada, er ikke på linje med Minsk-aftalen, men er i direkte modsætning til den”, citerer Donetsk Nyhedsbureau DPR-lederen for at sige”.

Billedet vi illustrerer denne artikel med, viser Zakharchenko i sin egenskab af militær leder. I overensstemmelse med russisk tradition opretholder de militære ledere sig ved fronten sammen med de menige soldater. Zakharchenko leder selv soldaterne fra folkerepublikken, når de har været i kamp, og han er blevet såret et par gange.

Poroshenkos og USA’s plan

Tilskyndet af USA har den ukrainske præsident, Petro Poroshenko, ikke til hensigt at leve op til Minsk-aftalen.

Han (og USA) håber i stedet at kunne knuse modstanden mod den nazi-infiltrerede regering. Urolighederne i Kiev har nemlig ikke ført til en styrkelse af Poroshenkos blok, men tværtimod til en yderligere svækkelse af den.

To gange har den ukrainske regering forsøgt at nedkæmpe oprøret i det østlige Ukraine. Begge gange er forsøgene endt i blodige nederlag.

Men hvordan vil det gå med et nyt forsøg.

”Den 29. august”, skrev Scott på en oversigt over kampene I det østlige Ukraine, “forsøgte hele den 40. ukrainske bataljon af de ukrainske væbnede styrker et nyt fremstød mod Folkerepublikken Donetsk. Forsøget endte i en fiasko. De ukrainske styrker stak af. De opgav deres positioner og efterlod deres våben, 21 dræbte og mange sårede nær Statognatoka og Kamenka.

Bagefter dukkede nogle af dem op på de sociale medier og forklarede deres tilbagetrækning med, at kampen ”var det rene vanvid”.

Lige nu bliver der fremsat mange teorier, der skal forklare deres optræden. Den første er, at det ukrainske militær ikke ønsker at kæmpe mod deres med deres landsmænd, men at det er mere bekvemt at bombe civile.

Den anden teori er, at den kaotiske løben væk fra slagmarken, og efterlade alle deres våben, sårede og døde, er et resultat af at blive trænet af amerikanske instruktører.

Og endelig, at den 40. bataljons løben væk var et forsøg fra USA på at lokke de novorussiske krigere i en fælde. Det er en strålende ide fra de amerikanske militære strateger. Men de har altid læst forkert, hvad angår styrkeforholdet på jorden. De har ikke fået fat i noget væsentligt. Den enkle sandhed er, at de novorussiske krigere aldrig har været interesseret i et herrefolks adgang til kampområderne overalt. Det er derfor, de aldrig har forfulgt de ukrainske nazister, når de er på flugt”.

Hvordan går det så med Minsk-aftalen?

Vi har tidligere skrevet at vigtige magter – Rusland, Frankrig og Tyskland – har krævet et ophør af kampene fra den 1. september.

Den 4. september fortalte TASS, at der var observeret en enkel overtrædelse af Minsk-aftalen i Folkerepublikken Lugansk inden for de sidste 24 timer.

Den 4. september kunne TASS meddele at de ukrainske styrker havde opretholdt våbenhvilen ifølge oplysninger fra Donetsk Nyhedsbureau fra fredag.

”Natten har været rolig. Der er ikke registreret angreb på civile. Der er ingen sårede eller døde”, meddelte nyhedsbureauet ifølge TASS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.