Danmark til Ukraine: Følg Minsk-aftalen

Denmark's Foreign Minister Kristian Jensen © Eric Vidal

Ukraine må tage skridt til at leve op til Minsk-aftalen, som man blev enige om for et år siden i Minsk, har Danmarks udenrigsminister sagt på et møde, hvor de vestlige lande kritiserede Kiev, fordi en nøgleminister havde trukket sig tilbage.

”Hvis Ukraine ikke kommer frem med reformer, der er knyttet til Minsk-fredsprocessen, vil det blive svært for Europa at vedblive med at støtte sanktioner mod Rusland, sagde Kristian Jensen til Reuters efter et udenrigsministermøde i EU i Amsterdam i fredags”.

Det skrev Russia Today den 30. marts.

Jensen fortsatte: ”Ukraine har en deadline. Det må sørge for reformer nu. Det kan ikke vente”.

Russia Today fortsatte:

”Underskrevet af Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland, fremlægger Minsk-aftalen 13 konkrete skridt til at standse konflikten i Donbas i det østlige Ukraine i 2014, efter at folk i regionen havde nægtet at acceptere de store forandringer i Kiev. Konflikten resulterede ifølge FN i over 9.000 døde, og fordrivelsen af yderlige 2 millioner mennesker”.

Read more: Merkel’s coalition rival urges dismantling of anti-Russia sanctions after visiting Putin

De indledende stadier var beskrevet som en våbenhvile, fjernelsen af svære våben og introduktionen af sammenhængende international overvågning. Senere skulle en forfatningsreform give større autonomi til Donbas. Dette skulle føre til lokale valg, ifølge hvad Russia Today skrev.

Mens aktive kampe for det meste er døet ud, har Kiev og de oprørske republikker, Lugansk og Donetsk, som sammen har en befolkning, der overstiger 2 millioner, ikke været i stand til blive enige om en vedvarende løsning, der tvinger til en udvidelse af den internationale overvågning, skrev Russia Today også.

Russia Today forsatte:

”På trods af at et stigende antal politikere kræver ophævelse af de anti-russiske sanktioner, forbliver Moskva under EU-sanktioner, sidst udvidet i december for påstået indblanding i konflikten og for den tidligere folkeafstemning på Krim.

Fundamental støtte til Kievs EU-orienterede politik forbliver på plads. Men Vesten viste frustrationer tidligere i denne uge, da økonomiminister Aivaras Abromavicius uventet trådte tilbage, idet han beskyldte top officielle for at ”blokere reformer” og ”djævelske kræfter for at stjæle milliarder fra de offentlige kasser.

READ MORE: Ukraine’s economy minister dramatically resigns, citing covert corruption

..Jensen sagde, at den offentlige skandale var et signal til Europa om at gøre mere, og et symptom på en regering, der havde ude af stand til at gennemføre lovede reformer.

”Vi render alle rundt med vores yndlingssprojekter. Mange af dem er gode, men de er ikke i stand til at lave synlige forandringer i Ukraine, sagde Jensen ifølge, hvad Russia Today skrev.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.