Det kan journalister også bruges til

Det var Islamisk Stats barbariske henrettelser af de amerikanske journalister James Foley og Steven Sotloff, der fik stemningen i USA til at svinge, så Obama mente, der var basis nok for at angribe Syrien. Nu viser det sig, at den amerikanske regering havde forbudt Foleys familie at samle løsepenge for at redde hans liv.

James Foleys mor, Diana Foley, fortalte den 11. september til det amerikanske ABC-news, at familien var blevet truet med at blive anklaget for terrorisme, hvis den prøvede at skaffe penge til en løsesum.

”Vi fik det at vide adskillige gange, og vi tog det som en trussel, og det var forfærdelig”, sagde Foleys mor i interviewet med ABC.

”Jeg synes vores anstrengelser for at få sat Jim fri var en plage”, sagde hun i et andet interview med CNN. ”Hvis man vil, kan man sige, at det ikke passede sammen med USA’s strategiske interesser”.

“Den 40-årige journalist”, fortalte RT den 12. februar, ”var blevet kidnappet af de radikale i Islamisk Stat (IS), mens han rapporterede fra Syrien. Han fik ceremonielt skåret halsen over angiveligt på grund af den amerikanske involvering i Irak, og en video af mordet på ham blev sendt ud af gruppen i august.

I månederne før halshugningen blev Foleys familie kontaktet af jihadisterne, som krævede en enorm løsesum, de ikke var i stand til at betale.

Repræsentanter for regeringen sagde til familien, at de ”ikke skulle henvende sig til medierne”, og ”at regeringen ikke udvekslede fanger”, ifølge hvad Diana Foley sagde. Diana og hendes mand, John, var også bekymrede over, at de, der bidrog til fonden, også skulle i fængsel, fordi der ydede bidrag til terrorismen.

”Jim blev dræbt på den mest rædselsfulde måde. Han blev ofret på grund af mangel på koordination og kommunikation, og fordi man ikke prioriterede det”, sagde Diana Foley. ”Som familie måtte vi håndtere det alene”.

“Vi var meget bestyrtede, fordi vi fik at vide, at vi kunne stole på, at den måde, man behandlede sagen på, nok skulle sikre os, at vores søn blev bragt hjem i live”, tilføjede hun.

Adskillige repræsentanter, der er bekendt med Foley-sagen, bekræfter, at truslerne var blevet fremsat.

”Det var en yderst idiotiske ting at gøre. Det fik de amerikanske repræsentanter til at fremstå som personer, der havde lige så lidt samvittighed som en ambolt”, sagde en repræsentant, til ABC.

Med hensyn til den henrettede Steven Scotloff, sagde et medlem af hans familie til CNN den 8. september, at Scotloff var blevet købt af IS af en gruppe, der hørte til den ”moderate” opposition.

”Vi mener, at det var de såkaldte moderate rebeller, de mennesker vores administration ønsker, vi skal støtte, der har solgt ham til IS for en pris af mellem 25.000 og 50.000 dollars, og at det var grunden til, at han blev fanget”.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.