FN opfordrer – igen – Israel til at tage afstand fra atomvåben og tilslutte sig traktaten imod dem

I Mellemøsten har det overvældende flertal af lande indgået en aftale om ikke-spredning af atomvåben, men de vil gerne have Israel til også at opgive at udvikle dem.

Reuters/Amir Cohen

På egyptisk initiativ behandlede FN’s generalforsamling et forslag til resolution, der opfordrede Israel til at tilslutte sig traktaten om ”ikke at udvikle, ikke at fremstille, ikke at eje og ikke at teste atomvåben”.

Endvidere sagde resolutionen, at alle lande i Mellemøsten skal tillade FN’s Internationale Atomare Kommission at kontrollere om nogen havde dem.

FN ville nemlig helst se, at hele Mellemøsten blev atomvåbenfrit, som det også fremgik af resolutionen. Resolutionen påpeger også, at Israel er det eneste land i Mellemøsten, som ikke har tilsluttet sig traktaten.

Ifølge AP stemte 161 nationer for resolutionen, 5 fem stemte imod og 18 nationer undlod at stemme. Blandt dem, der stemte imod var USA og Canada. Den amerikanske repræsentant, Robert Wood, fordømte resolutionen fordi den ikke ”var fair og i balance”.

”Den indskrænker sig til kun at ytre bekymring for aktiviteterne i et enkelt land”, sagde han.

Sammen med Israel har USA påpeget, at truslen fra Iran er den værste, fordi de påstår, at Iran står lige på nippet til at udvikle atomvåben.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.