Gaza: Langsigtet våbenhvile indgået

A Palestinian man walks in front of the remains of a tower building housing offices, which witnesses said was destroyed by an Israeli air strike, in Gaza City August 26, 2014.(Reuters / Mohammed Salem)

”En langsigtet våbenhvile med Israel er indgået, sagde Palæstinas præsident, Mahmoud Abbas. Våbenhvilen blev offentliggjort af Egypten, mens advarselsirener lød i det sydlige Israel”.

Sådan skrev RT den 26. august og forsatte:

”Vi har svaret positivt på det egyptiske forslag om en fuldstændig og sammenhængende våbenhvile der starter kl. 19 i Kairo-tid”, sagde Abbas. ”Der vil blive et fuldstændigt stop for kampene”.

Også Israel har tilsluttet sig våbenhvilen. En talsmand hævdede, at Israel allerede havde tilsluttet sig det egyptiske forslag om en langsigtet våbenhvile i Gaza den 15. juli.

 

 

En anonym palæstinensisk talsmand fortalte AFP, at kontakterne, der arbejdede sammen om spørgsmålet i Kairo, ”var enedes om en permanent våbenhvile, en aftale om at afslutte blokaden og garantier for at Gazas krav og ønsker vil blive indfriet”.

Tel Aviv er ifølge rapporter gået med til at afslutte sin blokade af Gaza, så hjælp og konstruktionsmateriale kan komme ind. Fremtidige drøftelser forventes at dreje sig om åbningen af en havn og en lufthavn i Gaze.

”Kort efter at våbenhvilen var annonceret, gik advarselsirener i gang i det sydlige Israel”, skrev RT også.

Kampene fortsatte nemlig til sidste minut før våbenhvilen trådte i kraft. Advarselssirener om raketangreb hørtes i det sydlige Israel nær Gaza-striben, fortalte Haaretz. Tre israelere blev såret af mortergranater i Eshkol.

Jerusalem Post rapporterede, at 116 raketter var faldet over området i løbet af dagen.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 
Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.