Internationale Nyheder og Debatter fra 2015 

Her på siden, kan du finde de nyeste udgaver af Intersol. Den trykte version af Intersol udkommer fire gange om året og samler en række artikler og diskussioner, der har tiltrukket sig særlig interesse på hjemmesiden. Desuden indeholder bladet også en række artikler som ikke bliver udgivet på den digitale platform. Bladet kan downloades gratis som PDF – mens medlemmer af STS får den trykte version tilsendt. Er du interesseret i at blive medlem, kan du læse mere her.

Intersol 123 – Februar 2015  

Forside, Intersol nr. 123

Forside, Intersol nr. 123

I Intersol nummer 123 kan du læse om de fjendebilleder, som fremkommer i kølvandet på angrebet mod Charlie Hebdo. Bladet følger desuden op på offensiven mod IS i Syrien og beretter om terrororganisationens henrettelse af egne desertører. Tilsyneladende går offensiven så godt, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, igen har besøgt fronten uden sikkerhedsvagter. Det sammen kan ikke siges om den Syriens Frie Hær, som ikke oplever den forventede støtte i arbejdet med at danne en moderat opposition i Syrien. Nummer 123 vender også blikket mod konflikten i Ukraine og giver et samlet overblik over nogle af de begivenheder, som har været afgørende for tiden efter stats-kuppet. Bladet tager desuden et kig på Ukraines erfaringer med nazismen under Anden Verdenskrig og diskuterer de interne konflikter i EU som linjen mod Ukraine har skabt. Derudover kan du læse, hvorfor det tilsyneladende er de russiske økonomer, som gør størst skade på den landets økonomien og ikke de europæiske sanktioner, Ruslands forkastelse af planen om at føre en gasledning igennem Bulgarien, læse sidste nyt det faglige undervisningsprojekt i Pakistan og STS’s forventninger til projektets fremtid. samt en række andre internationale nyheder.

Intersol 124 – Maj 2015

INTERSOL 124

Forside, Intersol nr. 124

 

I denne udgave beskæftiger Intersol 124 sig med Mellemøsten, specielt Syrien; Og i Europa, Ukraine og Kosova. Se også “Opdateringer” for interessante vinkler på Armeniener i Syrien; Israel og Islamister; USA og 911 samt dens borgers tillid til  politiske institutionerne – og meget andet. Læse også om Pakistan og STS’s engagement her med Labour Education Foundation.

 

 

 

Intersol 125 – Juni 2015

Forside. Intersol 125

Forside, Intersol nr. 125

I denne udgave behandler vi først (og fremmest) den krise, som har ramt de pakistanske tekstilarbejderes fagforening, som blev opbygget af arbejderne selv under meget hårde kampe mod arbejdsgiverne og regering. Den har været splittet af kræfter, der kommer udefra. I forbindelse med denne splittelse havde STS inviteret Khalid Mahmood, som leder vores pakistanske samarbejdsorganisation, Labour Education Foundation til at besøge Danmark. I artiklen, ”Er Yemen blevet angrebet med atomvåben?”, beskæftiger vi os med denne mulighed. I artiklen, ”Yemen svarer igen”, fortæller vi, hvordan Saudi-Arabien, som er den hovedansvarlige angrebet, nu bliver angrebet med Scud-missiler. Vi påpeger også, hvordan magtforholdene i verden er under forandring. Vi bringer også en artikel med titlen: ”USA ændrer kurs i Ukraine”. I artikler om Syrien fortæller vi, hvordan fronten trækkes op. Vi lader Ziad Fadel fra Syrian Perspective forklare, at der bag de mange planer om Syriens opdeling ligger religiøse såvel som økonomiske interesser. Vi bringer endnu en artikel om, hvordan USA støtter Islamisk Stat. Vi citerer Israels nye justitsminister for at sige: at ”Palæstinensiske mødre føder slanger”. Vi behandler Erdogans nederlag ved det sidste valg i Tyrkiet. I artiklen, ”Humanitært arbejde og politik”, forklarer vi baggrunden for, at STS også blev nødt til at beskæftige sig med politik. I en artikel med titlen, ”Den største ”indre” fare”, beskæftiger Vagn Rasmussen sig med det det faglige og politiske bureaukrati, som den største indre trussel mod arbejderbevægelsen efter hans mening. Og meget mere.

Intersol 126 – August 2015

Forside nr. 126

Forside, Intersol nr. 126

Bladet denne gang omhandler, blandt andet, solidariteten med tekstilarbejdernes fagforening, LQM i Pakistan, som har brug for penge til at betale bøder – i en helt uretfærdig sag, som myndigheder (og bag ved dem arbejdsgiverne) havde anlagt imod den. Bladet indeholder et interview Danwatch lavede med Khalid Mahmood, da han besøgte Danmark i juni. Khalid leder STS’s pakistanske samarbejdsorganisation, Labour Education Foundation, som LQM er medlem af. STS støtter de pakistanske tekstilarbejdere.

Derudover indeholder bladet mange artikler om krigen mod Syrien, og den voksende udsigt til fred i Mellemøsten, hvor den amerikanske indflydelse er svækket – hvad atomaftalen med Iran er et godt eksempel på – og hvor den russiske indflydelse er styrket.

Desuden omtaler vi kampen mod genmanipulerede produkter og den økonomiske kamp imod den amerikanske dollar, som er i fuld gang.

Vi omtaler den græske regerings ”kamp ”mod trojkaen, som foreløbig har resulteret i hvad Michel Chossudovsky fra Global Research kalder et forræderi mod det græske folk.

Intersol 127 – November 2015

Intersol 127

Forside, Intersol nr. 127