Islamisk Stat er ved at lide nederlag i Raqqa

”En folkelig opstand har ifølge rapporter ramt Islamisk Stats hovedfæste i Raqqa (i Syrien), hvilket har resulteret i snesevis af døde, såvel om af sammenstød mellem de terroristiske gruppers krigere”, skrev RT den 7. marts.

Fra Wikipedia:  “Raqqa eller al-Raqqa er de jure en by i det nordlige Syrien beliggende ved Eufrats nordlige bred omkring 160 km øst for Aleppo. Byen er hovedby i den syriske provins af samme navn. Raqqa havde 220.488 indbyggere i 2004.”

 

Billedresultat for raqqa isis

Islamisk Stats henrettelsesmetoder i Raqqa er barske!

Og RT fortsatte: ”Omkring 200 militante har skiftet side og kæmper nu mod deres tidligere kammerater.

Adskillige lokale kilder siger (say), at sammenstødene i Raqqa har varet i flere dage og resulteret i et antal desertationer fra Islamisk Stat….

Efter adskillige sammenstød i søndags, hjalp de tidligere medlemmer (af Islamisk Stat) beboerne med at fjerne det sorte flag fra IS og erstatte det med Syriens nationale flag i mindst 5 distrikter af byen”, skrev RT også.

Endvidere fortalte RT, at de syriske styrker var på vej til at erobre adgangsvejene til Raqqa.

Hvad Ziad Fadel fra Syrian Perspective (SyrPer) mener

SyrPer er sikkert den mest læste af de syriske medier. Det skyldes, at alle kan deltage i debatterne – både tilhængere af regeringen, såvel som regeringens fjender. Og selvom de sidste mest har ytret sig for at holde det svindende mod oppe hos de, der bekæmper regeringen, og de bliver færre og færre, efterhånden som regeringen vinder frem, findes de dog stadigvæk.

For Ziad Fadel er der intet mystisk i folkerejsningen i Raqqa.

”Militante fra Ba’ath-partiet åbne offensiv mod ISIS i Al-Raqqa, rejser det syriske flag og dræber gnaverne fra ISIS”.

Sådan lød overskriften på en artikel, som Fadel bragte den 7. marts.

Det syriske flag vajer igen i Raqqa: 

Dele af selve artiklen lyder:

”Der er operative afdelinger, der arbejder for den syriske regering i Al-Raqqa by. Deres arbejde er følsomt, og de må udvise stor forsigtighed, da den mindste mistanke om, at de underminerer ISIL vil anbringe dem foran videokameraer, der viser deres beklagelige henrettelse. Der er hundreder af mænd og kvinder, der jævnligt rapporterer om begivenhederne både til medierne og til regeringen i Damaskus. Den vigtigste gruppe er avantgardister fra Ba’ath-partiet. Ofte klædt som almindelige bønder eller som indbyggere fra de fattige kvarterer blander de sig med folket og samler informationer om ISIS, dens familiestruktur og kommandostruktur og troppebevægelser. Deres militære rolle er ikke blevet aktiveret før for nylig, da den syriske hær begyndte sit uundgåelige fremstød østpå for at befri byen fra plagerne fra de islamistiske kættere.

De fremmede

Flertallet af terroristerne fra ISIS er fremmede. Mange er fra Pakistan, Tajikistan, Tjetjenien, Daghastan, Malaysia, Sinkiang-provinsen i Kina, Bangladesh, Tyrkiet og Libyen, for blot at nævne nogle få af de lande, der har bragt denne cancer til Syrien. De holdes i homogene grupper for at forhindre sproglig forvirring imellem dem. Hvis en tjetjetener for eksempel taler arabisk, bliver han udnævnt til ”forbindelsesofficer”. Hvis en tyrker for eksempel taler urdu, et sprog han kan have lært mens han arbejdede i Pakistan eller i den arabiske golf, bliver han anbragt på det sted, hvor han bedst kan kommunikere med de pakistanske gnavere. Sprogproblemet er et hovedproblem for ISIS, når det gælder om at mobilisere sine enheder”, skrev Fadel også.

Ydermere, fortalte Fadel, at mange af ISIS rekrutter havde bragt deres hele nærmest familier til ”Islamisk Stat” i en flytning, ”der var beregnet på at dele livet under ansvar af den Store Kyklikykalif, Abu Bakr Al-Baghdadi. Mange af dem var idealister, som forestillede sig et Utopia, som ville blive endnu mere perfekt, når den kvalte den menneskelige ånd, gennemtrængte den med grænseløs uvidenhed og et sort hul som sin teologi. Tilstedeværelsen af disse familier, der virkelig var bosættere, gjorde bevægelser meget vanskeligere, da mandlige ledere af husholdningerne havde travlt med at sikre dere gnaverhustruer og deres rottebørn et sikkert sted, som i det mindste sikrede dem for at falde i hænderne på hævngerrige patruljer af militser, som ikke opererede under de disciplinerede regler, som dem, den syriske regering benytter.”

Fadel forsatte:

”Et hovedproblem er de europæiske terrorister, der kommer fra Holland, Danmark, Tyskland eller England. De er meget forskellige fra de terrorister, der kommer fra de fattige asiatiske lande. Oftest er de motiveret af vrede over ufølsomme europæiske regeringer, og ikke af religiøs hengivenhed til den idiotiske gud, kaliffen vier sine meningsløse prædikerne. De rebellerer mod den sekulære iskulde fra et industrielt samfund, som skubber islam ind i en bås med overskriften, ”endnu et andet trossystem”. Når de først er kommet ind i kalifatet med dens strenge synspunkter angående menneskehedens nuværende eksistens, har mange gjort oprør imod et styre, som er besat af blodtørst, gruopvækkende udfoldelser og meningsløse henrettelser.  

Hundredvis af terrorister hjemsøger nu Europa – men de er måske ikke så farlige, som nogle forventer set i lyset af det univers rædsel og undergang, som er skabt af Barack Obama og hans slimede allierede i Saudi-Arabien… Mange kan nyde de friheder, de har i Europa særligt efter deres introduktion til det kvælende liv blandt ISIS’ almindelige knoldesparkere.”

Fadel fortæller også, at man i Raqqa ligesom i Afghanistan og Pakistan har åbnet skoler (”madrasser”), hvor børnene bliver oplært i med et smil på læben at ende deres liv som selvmordsbombere. Det er et sted, hvor skolen lærer børnene at forsvinde: https://www.rt.com/news/334696-is-training-children-nazi/

Efter Fadels mening var der tale om et organiseret og åbent oprør i Raqqa ikke mindst sat i værk af regeringen og kadrer fra Ba’ath-partiet.

Medlemmer af Islamisk Stat lokkes i en fælde

Den 8. marts fortsætter Fadel sin gennemgang af, hvad der er sket i Raqqa.

Han skrev blandt andet:

”Hvad vi fortalte jer i går var absolut sandt. Vi var de eneste i denne idiot-polstrede medieverden, der kunne fortælle, at det var Ba’ath-partiet, som tændte den ild, som vil ende med ødelæggelsen af ”Islamisk Stat”, som den findes i Al-Raqqa. Det var Ba’ath, som var trænet i at bruge kommunikationsmidler stillet til rådighed af regeringen, og det var Ba’ath, som organiserede de kadrerne og cellerne i byen for at nå det punkt, hvor de havde evnen til at gøre op med ISIL og dets menigsløse wahabarisme.

Vi kan bekræfte deserteringen af over 350 ISIS-gnavere med deres modbydelige maddikefamilier mod nord til et område, som de troede blev kontrolleret af Faylaq Al-Shaam. Hvad de ikke kunne vide var, at Faylaq Al-Shaam i virkeligheden var agenter for den syriske hærs efterretningsvæsen. Alle blev arresteret og deres familier blev sendt til sikrere opholdssteder for at få stillet spørgsmål.

Abu Ali Al-Tunisi (navnet viser, at han var fra Tunesien) blev skudt ned af irregulære styrker fra Ba’ath, da han passerede Al-Taaj-hotellet sammen med fem hjælpere, som ledsagede ham. Ethvert medlem af ISIS, som er i stand til at trække vejret, risikerer hans særlige behandling fra Ba’ath.

Ved byen centrale busgarage, ved Al-Dallah-rundkørslen, i Al-Rumalay-kvarteret, i Al-Dari’iya-kvarteret og ved den nye Al-Raqqa-bro vajede den syrisk-arabiske republiks flag – ikke det forræderiske franske mandatflag – i vinden for at vise foragten for huleboerne fra jernalderen”.

Senere, fortalte Fadel, prøvede ISIS at erobre nogle af de tabte områder tilbage, men deres forsøg led skibbrud, da de blev standset af våben, som man tidligere havde erobret fra ISIS.

BBC er også begyndt at rapportere mere ærligt fra Raqqa: http://www.bbc.com/news/magazine-35728424

Se endvidere denne video fra Southfront:

https://southfront.org/international-military-review-syria-mar-10-2016/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.