Internationale Nyheder og Debatter fra 2011

På denne side kan du læse nyheder og publikationer fra 2011. Intersol er et nyhedsmagasin, som sigter mod at alternative kilder og oversete nyheder også får en plads, i et ellers meget strømlinet medie landskab. I August 2011 ramte Intersol sin nummer 100 udgivelse. Det blev fejret med et jubilæumsnummer, der indeholder et historisk tilbageblik på STS International Solidarity’s indsatser og arbejde rundt om i verden. Derudover var det særligt krigen i Libyen og drabet på Gadiffa som optog billedet. For at komme til den fulde version af de enkelte udgivelser, skal du trykke på det tilhørende forsidebilledet.

Forside, Intersol nr. 102

Forside, Intersol nr. 102

INTERSOL 102 – December 2011

Nummer 102 af Intersol handler overvejende Somalia, der både bliver angrebet Kenya og Etiopien. Al Shabab er en vigtig brik i den somaliske konflikt og du kan i bladet hvorfor STS ser organisationen som sin modstander. Derudover kan du læse om de udfordringer som fagbevægelsen står overfor i Pakistan, hvor faglige leder blive udsat for politisk forfølgelse. Nummer 102 åbner desuden op for en debat, om grunden til den hurtige fjernelse af Gadaffi – og så kan du læse om udskiftningen af premierministeren i Libyen, NATO’s nedkastning af bomber i Pakistan samt referatet fra generalforsamlingen i STS.

Forside, Intersol nr. 101

Forside, Intersol nr. 101

 

INTERSOL 101 – Oktober 2011

I nummer 101 af Intersol, som udkom lige efter drabet på Gadaffi, sættes der fokus på krigen i Libyen. Er krigen i virkeligheden en krig om Afrika? Du kan også læse om Besæt Wall Street bevægelsens globale fremmarch og om den aktuelle situation i Kosova. Nummer 101 holder desuden et fortsat fokus på krigen i Somalia og her kan du læse mere om Al Shabab og den kenyanske invasion. Desuden indeholder bladet en diskussion om fremtidsudsigterne for afghanistan, samt en rapport fra den somaliske daglige leder af Swisso Kalmo’s, besøg hos STS.

Forside, Intersol nr. 100

Forside, Intersol nr. 100

 

INTERSOL 100 – August 2011

Dette nummer er et jubilæumnummer, som fejrer udgivelse nummer 100 af Intersol. I denne udgivelse kan du læse forskellige fortællinger fra historien om STS International Solidarity – hvis oprindelige navn var ’Støt Tuzlas Skoler’. Du kan læse om det allerførste nyhedsbrev, hvordan krigen i Bosnien begyndte og hvordan Jugoslavien blev opløst. Du kan også finde ud af hvordan juletræer var med til at støtte ofrene af konflikten på Balkan og få mere at vide om de mange andre af indsatser og beslutninger som har defineret STS gennem årene.

Forside, Intersol nr. 99

Forside, Intersol nr. 99

 

INTERSOL 99 – Juni 2011

Intersol nummer 99 indeholder overskrifter såsom; “Kvinder fører an i fæstebønders kamp”, “Palæstinas faglige organisationer tilslutter sig boykotbevægelsen”, “Arrestationen af Ratko Mladic” og “Ungdommen vil vinde i Yemen.” Du kan læse en rejseberetning fra Nairobi, hvor Jonas Marquardsen fra STS har været udsendt og en diskussion af USA’s faretruende dårlige økonomi. Bladet indeholder desuden nyheder fra den fortsatte konflikt i Somalia og en række andre internationale nyheder.