Internationale Nyheder og Debatter fra 2013

På denne side kan du læse alle udgivelserne af Intersol fra 2013. For at komme til den fulde version af nyhedsmagasinet, skal du trykke på forsidebilledet af udgivelsen. I 2013 var det særligt krigen i Syrien, tiåret for krigen i Irak samt STS’s udsendte delegation i Somalia, som fyldte bladet. Vi håber at adgangen til vores nyhedsarkiv kan være med til at belyse nye perspektiver og måder at forstå de mange konflikter, som fylder verden lige nu.

Forside, Intersol nr. 117

Forside, Intersol nr. 117

INTERSOL 117 – December 2013

I nummer 117 af Intersol kan du læse om kommunevalget i Prishtina, Kosova og høre om indbyggernes reaktioner på den nye borgmester, Shpend Ahmeti. Du kan også høre mere om den første faglige kongres for hjemmebaseret arbejdere i Pakistan og læse hvordan det går STS’s egen udsending i Kenya. Nummer 117 sætter desuden fokus på Ukraine’s forkastelse af det politiske og handelsmæssige samarbejde med EU, afsættelsen af den somaliske præsident samt en lang række af andre internationale nyheder.

Forside, Intersol nr. 116

Forside, Intersol nr. 116

INTERSOL 116  November 2013

Tidligere var USA frygtet i det meste af verden, for sin overvældende militære styrke. I nummer 116 af Intersol kan du læse hvordan denne frygt, igennem årene, er blevet væsentlig mindre. Du kan også læse om masseprotester i Haiti, hvor demonstranter kræver en ny forfatning. Derudover kan du få mere at vide om CIA’s tilstedeværelse i Syrien og dræbet på 190 civile i Latakia. I dette nummer bringer vi også en optakt til det kommende kommunevalg i Kosova, diskuterer Røde Kors’s rapport, som finder at 43 milioner europærer sulter og undersøger sammenhænget mellem USA, Al-Shabab og det voldsomme terrorangreb på et indkøbscentre i Nairobi, Kenya.

Forside, Intersol nr. 115

Forside, Intersol nr. 115

INTERSOL 115 – Oktober 2013

STS’s humanitære arbejde fylder en hel del i nummer 115 af Intersol. Særligt kan du læse om organisationens arbejde i Kenya og Somalia. Du kan også læse om det påstået valgsvindel i forbindelse med præsidentvalget i Zimbabwe og forstå Nordkorea fra en anden vinkel. Bilderberggruppen, der hvert år mødes bag lukkede døre, bliver kigget efter i sømmene og det samme gør forbindelsen mellem prisstigningen på råolie og et strejkeramt Libyen.

Forside, Intersol nr. 114

Forside, Intersol nr. 114

INTERSOL 114 – August 2013

EU forsøger at få optaget Serbien og en del af Kosova – men er forsøget i virkeligheden en jagt på områdets råstoffer ? Sådanne spørgsmål bliver vendt i nummer 114 af Intersol sammen med den eskalerende situation i Syrien. USA’s indblanding i krigen i Syrien oplever i stigende grad modstand fra fredsbevægelsen mens NATO’s tilbageholdenhed, som du kan læse i bladet, kan have noget at gøre med at næste 70 % af befolkningen støtter præsident Bashar Al-Assad. Derudover kan du læse om situationen i Somalia og om Al shabab, samt den stigende splittelse mellem de lokale krigsherrer. I slutningen af bladet bringer vi seneste nyt fra Fikr-e-Noa-skolen i Pakistan som STS har drevet i samarbejde i Labour Education Foundation siden 2005.

Forside, Intersol nr. 113

Forside, Intersol nr. 113

INTERSOL 113 – Juni 2013

I nummer 113 af Intersol kan du læse hvordan Antonio C. S. Rosa fra TRANSCEND Media Service mener at USA, EU, NATO og FN, indirekte har angrebet Syrien, mens Israel har foretaget et direkte angreb. Derudover diskuteres også den problematiske brug af Observatorium for Human Rights som kilde. Du kan også læse om den aftale, som er kommet i stand mellem Serbien og Kosova men som ikke er faldet i god jord hos befolkningen. Bladet vender også blikket mod Somalia, hvor det rapporteres at 3000 soldater er blevet dræbt.

Forside, Intersol nr. 112

Forside, Intersol nr. 112

INTERSOL 112 – Maj 2013

I anledning af tiåret for krigen i Irak, sætter Intersol nummer 112 fokus på de konsekvenser som krigen har forårsaget. For eksempel er 576.000 irakiske børn døde, alene som følge af den blokade FN gennemførte mod landet, fra 1990 til krigen startede i marts 2003. Derudover kan du også læse, hvordan alle eksperter i folkeret – på nær én, er enige om at den danske deltagelse i krigen mod Irak, var en ulovlig handling. Bladet giver også et indblik i hvordan bombardementerne af Bagdad, blev oplevet indefra og hvordan Al Qaeda udvikler sig mod Islamisk Stat. Nummer 112 indeholder dog ikke kun artikler om Irak. Du kan også læse om Nicolas Maduro, Chávez’ efterfølger og hvordan STS og Pakistanindsamlingen samler penge ind til sine pakistanske projekter under sloganet: Støtte til tekstilarbejderne i Pakistan – er støtte til danske model.

Forside, Intersol nr. 111

Forside, Intersol nr. 111

INTERSOL 111 – Marts 2013

I dette nummer af Intersol kan du læse om den historiske baggrund for krigen i Mali og om landets mange råstoffer. I januar 2013 blev 80 mennesker slået ihjel i forbindelse med et gidseldrama i Algeriet og i bladet kan du læse hvordan tragedien har sammenhæng med krigen i Mali. Nummer 111 undersøger også påstanden om, at USA skulle skabt Al-Qaeda. Desuden tager vi temperaturen på krigen i Syrien, diskutere protesterne i både Bahrain og Tunesien, kigger på påstanden om at det muslimske broderskab skulle have sejret i Somalia og så tager vi et kig på Obama’s nye udenrigsminister. I bladet kan du også læse sidste nyt fra STS’s humanitære projekter og en række andre internationale nyheder.

Forside, Intersol 110

Forside, Intersol 110

INTERSOL 110 – Januar 2013

Israel er ved at blive isoleret og oplever voksende modstand. Sådan kan du bland andet læse i dette nummer af Intersol. Du kan også læse om anden runde af folkeafstemningen, om en ny forfatning i Egypten, den nuværende udviklingen i Somalias og nationalismen i Khatumo Stat, og hvordan syriske oprørere afviser planen for fred. I nummer 110 har du desuden muligheden for at blive klogere på Doha-protokollen og den stigende modstand hos den amerikanske befolkning mod krigen i Afghanistan. Bladet indeholder også en lang række andre internationale nyheder, sidste nyt fra STS’s delegation i Somalia og en udtalelse fra STS, i solidaritet med det syriske folk!