International Nyheder og Debatter fra  2014

På denne side kan du læse de forskellige udgaver af Intersol, som blev publiceret i 2014. For at læse den fulde version er udgivelsen, skal på trykke på billedet af forsiden. Udgivelserne i 2014 var præget af de mange uløste internationale konflikter, men særligt Ukraine og Syrien fik mest opmærksomhed – to konflikter som stadig er uforløste. Vi håber, at nyhedsarkivet kan bidrage til sætte nuværende nyheder i perspektiv og give læseren en bedre forståelse for, hvad STS International Solidarity står for.

Forside, Intersol nr. 122

Forside, Intersol nr. 122

INTERSOL 122 – November 2014

I nr. 122 af nyhedsmagasinet Intersol kan du læse om Khalid Mahmood, lederen af Labour Education Foundtion (LEF) og hans kamp for forandre arbejderbevægelse i Pakistan nedefra. STS har gennem en årrække samarbejdet med LEF, senest om et undervisnings projekt i Lahore. Artiklen er et uddrag fra et interview, der blev bragt i avisen Arbejderen, i forbindelse med Khalid’s besøg hos STS i efteråret. Desuden, kan du læse om, hvordan kvinder, som udfører hjemmebaseret arbejde i Pakistan, sætter en deadline for den lokalregeringen i Punjab. De kræver, at der indføres beskyttende lovgivning og at deres type af arbejde anerkendes. Derudover kan du læse en del om USA og forholdet til Islamisk Stat, forskellen i mediedækningen i Syrien, nynazisternes fremmarch i Ukraine, afholdelsen af valg i folkerepublikkerne Donetsk og Lugansk, anerkendelse af en palæstinensisk stat samt en række andre internationale historier.

Forside, Intersol 121

Forside, Intersol nr. 121

INTERSOL 121 – September 2014

Nummer 121 af Intersol fokuserer på forholdet mellem Israel og Palæstina. Emner såsom okkupationsstyrkernes genoptagne offensiv mod Gaza, fundet af naturgas ud for Gaza’s kyst, samt tabet af mange Israelske soldaters liv, er bare et par af de aspekter, som berøres i denne udgivelse. Desuden vender nummer 121 også blikket mod Ukraine og diskuterer, hvorfor landet er blevet kaldt for en gangsterstat, regeringens adgang til masseødelæggelsesvåben og den mystiske nedskydning af det malaysisk passagerfly, MH17. Afslutningsvis kan man læse, hvordan IS er blevet en af de mest velhavende terrororganisationer i verden samt en række andre internationale historier.

Interson_front_120

Forside, Intersol nr. 120

INTERSOL 120 Juni 2014

I Intersol nummer 120 kan man få indsigt i, hvordan en krig arrangeres. da en tidligere libysk leder løfter for, hvordan NATO’s angreb på Libyen blev til. Konflikten i Ukraine sættes desuden under lup, og vi får indblik i den massakre, som fandt sted i Odessa den 2. maj. Nynazisterne førte an i denne massakre, og de genoptog den jødeforfølgelse, som området også oplevede under anden verdenskrig. Nummer 121 belyser sammenhængen mellem den ukrainiske konflikt, vestens interesser og oligarkernes magt. Bladet diskuterer desuden Danmarks bevæbning af de syriske oprørsstyrker, det syriske præsidentvalg og flere andre internationale historier. Afslutningsvis kan man læse om valget i Kosova samt høre nyt fra STS’s faglige partnerskabs projekt i Pakistan.

Forside, Intersol nr. 119

Forside, Intersol nr. 119

INTERSOL 119 – April 2014

Nummer 119 af Intersol er udformet som et temanummer og handler om nynazismen i Europa. Det tager udgangspunkt i konflikt i Ukraine og dennes udvikling. Nynazismen bliver vendt på hovedet og sat i et historisk og internationalt perspektiv og diskuteres på baggrund af økonomi og forhenværende konflikter. Bladet indeholder desuden en udtalelse fra STS om situationen i Ukraine, som kalder vestens optræden for hyklerisk.

Forside, Intersol 118

Forside, Intersol 118

INTERSOL 118 – Februar 2014

I nummer 118 af Intersol retter vi opmærksomheden mod Mellemøsten og særligt Syrien. Du kan læse om Syriens forhold til USA, Massakren i Adra, bombardementerne i Aleppo samt anklagerne om grusomheder mod Assad. Desuden kan du læse om Kofi Annan’s besøg i Iran, og Danmarks deltagelse i krigen i Mali – som STS tager afstand fra. Nummer 118 diskuterer ligeledes konflikten i Sudan og USA’s tilstedeværelse i Somalia. Afslutningsvis kan du læse lidt om den voksende modstand i Libyen mod NATO og en række andre internationale nyheder.