Om STS International Solidarity 

Humanitært arbejde har fra begyndelse været grundlæggende for STS International Solidarity. Organisationen blevet dannet i vinteren 1992-1993 og opstod i kølvandet på Balkankonflikten under navnet “Støt Tuzla Skoler” (STS). Da den fælles europæiske bevægelse “International Workers Aid”, blev dannet, arbejdede STS sammen med den for at komme det multietniske og multireligiøse Tuzla til undsætning. STS stod desuden selv for en række af projekter op igennem 1990erne i både Tuzla, Makedonien og Kosovo.

I takt med organisationens udvikling var STS i 1999 med til at grundlægge den demokratisk og sekulært ledede organisation, STS Somalia. Formålet med STS Somalia var at skabe en platform for organisationer, der kæmper for demokratiske, menneskelige og seksuelle rettigheder i Somalia. På sit højdepunkt bestod STS af 24 lokale organisationer, institutioner og grupperinger, som sammenlagt repræsenterede 300.000 – 400.000 medlemmer. Projektets succes resulterede i, at STS blev udnævnt som “Goodwill” ambassadør for Danmark og det international NGO-samfund af den forhenværende somaliske Arta-regering.

Udover de humanitære projekter, som STS afvikler, er en ligeså vigtig del af organisationens arbejde den daglige nyhedsformidling. STS International Solidarity udgiver hvert kvartal et nyhedsmagasin der, ligesom hjemmesiden hedder Intersol. Det trykte magsin har mere end 120 numre bag sig, mens hjemmesiden på daglig basis udgiver nyheder fra verdens konfliktområder. Intersol fokuserer på at give plads til oversete nyhedskilder samt give alternative medier en stemme i Danmark. Redaktionsgruppen er en vigtig del af STS og leder altid efter nye frivillige skribenter.

Siden jordskælvskatastrofen i 2005 har STS også været til stede i Pakistan. STS finansierer og driver i samarbejde med sin Pakistanske samarbejdspartner, Labour Education Foundation (LEF) en skole som sikrer udsatte børn en uddannelse. De to organisationer arbejder ligeledes sammen om at udvikle lokale uddannelses- og rettigheds-centre i områderne i og omkring Lahore. Projektet er støttet af puljen for Cilvilsamfund i Udvikling (CISU) og organisationens medlemmer. Du kan få mere at vide om projektet her på hjemmesiden eller genlæse tidligere udgivelser af Intersol, under fanen publikationer.