Rusland har blokeret for resolution i FNs sikkerhedsråd om et Boeing-tribunal

FNs sikkerhedsråd har ikke vedtaget resolutionen om oprettelsen af et tribunal til en straffesag mod de skyldige i ulykken med det malaysiske Boeingfly, der blev skudt ned over Donetsk Oblast i juli 2014. Det meddeler RIA Novosti.

Et år efter Boeing-katastrofen i Ukraine
Et år efter Boeing-katastrofen i Ukraine

For dokumentet, som Malaysia havde taget initiativet til, stemte 11 af Sikkerhedsrådets medlemmer. Tre lande — Kina, Angola og Venezuela — afholdt sig fra at stemme.Sikkerhedsrådets medlemmer stemte forskelligt om resolutionsudkastet til oprettelsen af et tribunal, men alle var enige om, at det er nødvendigt med en fuldstændig og uafhængig undersøgelse af flystyrtet.

Rusland benyttede sig af sin vetoret og blokerede for en vedtagelse af resolutionen.

I en meddelelse fra Ruslands udenrigsministerium, der blev udsendt torsdag, hedder det: “Vore vedholdende forklaringer om det utidige og kontraproduktive ved et sådant skridt, der er uden fortilfælde, og desuden tages længe før afslutningen på den igangværende undersøgelse af omstændighederne omkring flystyrtet — disse forklaringer er forblevet upåagtet”.

“Rusland har på alle måder søgt at hindre en splittelse i FNs sikkerhedsråd og har forsøgt at lede dette spørgsmål over i et konstruktivt leje. Under de nuværende forhold har Rusland ikke anset det for muligt at lade den politiserede beslutning, der påtvinges Sikkerhedsrådet, passere, og Rusland har derfor stemt mod den”, understreger Ruslands udenrigsministerium.

Læs mere: http://dk.sputniknews.com/politik/20150730/216289.html#ixzz3hNPj69y2

Hentet fra den danske udgave af Sputnik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.