Saudi-Arabien: Ny halshugning

Saudi authorities stand over the body of an individual executed by beheading (file photo)

Ifølge Obamas plan om at styrke de ”moderate” oprørere i Syrien vil Saudi-Arabien modtage 500 millioner dollars for at træne disse forkæmpere for demokrati i Syrien. Den 10. september foretog det saudiske regime sin halshugning nr. 49 alene for i år.

Denne gang huggede man halsen over på Hussein Daghiri i den sydvestlige by Jizan. Han var blevet beskyldt for i en disput at skulle have dræbt en klanfælle.

Henrettelsen fandt sted dagen efter, at FN havde anmodet om et moratorium for alle henrettelser.

”På trods af adskillige opfordringer fra menneskeretsorganisationer fortsætter Saudi-Arabien med at henrette individer med forfærdende regularitet og i eklatante brud på de internationale love”, sagde Chistof Heyns, som er FN’s særlige rapportør af uretslige, sumeriske og tilfældige henrettelser.

”Ud fra alle betragtninger er alle retshandlinger enormt uretfærdige. De sagsøgte har ofte ingen forsvarer, og dødsstraffene baseres på tilståelser, der er opnået under tortur”.

Det saudiske retssystem bygger på den wahabaristiske fortolkning af islam. Det er i hovedsagen samme fortolkning, som også Taliban i Afghanistan og Al Shabab i Somalia bygger på.

Men mens Taliban og Al Shabab er fjender af USA – så er Saudi-Arabien en stor allieret med USA og bliver betragtet som en ven.

Derudover tjener de mange henrettelser i Saudi-Arabien også det formål at stive det upopulære saudiske kongehus af. Saudierne er blot en af de mange klaner i Saudi-Arabien, og andre mange andre klaner er utilfredse med kongehusets enevælde.

For at understrege den advarende virkning foregår mange halshugninger og andre barbariske straffe derfor i regelen offentligt.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.