Syrien bliver aldrig en marionetstat for Vesten

I et interview med Paris Match slog Syriens præsident Bashar al-Assad fast, at Syrien aldrig ville acceptere at blive en marionetstat for vestlige interesser.

1

”Det er et af vores mål og et principielt spørgsmål”, sagde Assad.

I interviewet kom man også ind på virkningen af koalitionens luftangreb.

”At sige, at luftangrebene (mod IS) har virket, ville være forkert”, sagde Assad.

”Havde disse angreb været seriøse og effektive, vil jeg sige, at de ville have haft betydning, for de kunne have hjulpet os med at bekæmpe IS på landjorden og særligt, fordi Tyrkiet stadig direkte støtter IS i de pågældende områder”, sagde præsidenten.

På et spørgsmål om muligheden for genetablering af kommunikationen med den nuværende franske præsident, Francois Hollande, svarede Assad, at dette ikke var et spørgsmål om personlige relationer, men snarere et spørgsmål om forholdet mellem stater, deres institutioner og fælles interesser mellem to landes folk.

”Når det findes en fransk leder eller regering, som vil arbejde for de to landes fælles interesser, vil vi arbejde sammen med dem”, tilføjede han og understregede, at den nuværende franske administration arbejdede imod det syriske folks og det franske folks interesser på samme tid.

”Jeg ser ingen logik i at blive betragtet som hans (Hollandes) personlige fjende. Jeg konkurrer ikke imod Hollande på nogen måde. Jeg tror, at hans hovedfjende i Frankrig nu er IS, fordi hans popularitet svarer så nogenlunde til den popularitet, som IS har”.

Præsidenten sagde, at en kaptajn ikke bør forlade sit skib, men snarere gøre, hvad kan for at redde skibet, for hvis skibet synker, vil alle dø. Så efter Assads mening var hovedprioriteten at redde landet, og han slog fast, at det at være præsident aldrig havde været hans hovedmål før, under og efter krisen.

Vi har hentet disse uddrag af artiklen fra SANA. Selve interviewet blev først offentliggjort den 4. december.

En selvsikker Assad

Assads selvtillid fejler ikke noget, og det er der bestemt heller ikke nogen grund til.

Siden de syriske styrker, som dels består af den regulære syrisk-arabiske hær, SAA, og dels af De Nationale Forsvarsstyrket, NDF, (et slags hjemmeværn, som består af lokale kræfter), startede offensiven mod jihadisterne for et par år siden, har de vundet afgørende frem.

De to sidste store tilholdssteder for IS i Syrien, Dayer El-Zor og Raqqa, der begge ligger ved floden Eufrat, er under konstant beskydning.

I omringningen af Syriens største by, Aleppo, hvis centrum kun ligger 50 kilometer fra Tyrkiet, er de syriske styrker rykket frem til en position, hvor der kun mangler 2 kilometer, før alle oprørsstyrker er omringet.

Her har man foreløbig gjort holdt.

Man har nemlig stiller ”oprørerne” et ultimatum. Enten skal de overgive sig og gøre brug af amnestiloven, som sikrer, at de, der overgiver sig kan gå frit omkring, når de blot har afleveret deres våben, eller også skal de resterende ”oprørere” trække sig tilbage til Tyrkiet, som de kommer fra, igen.

Men indtil videre er ”oprørerne” uenige indbyrdes. Nogle vil fortsætte kampen.  Andre vil give op.

Vil alligevel godt forhandle med oppositionen

Den 6. december sagde Assads udenrigspoliske rådgiver Bouthaina Shaaban, at den syriske regering havde accepteret en invitation til at holde et møde i Moskva med oppositionen for at søge at løse den syriske krise, fortalte RT Arabic.

“Syrien og Rusland var enige om, at en intra-syrisk  dialog ville begynde i Moskva”, sagde Shaaban,

Hun sagde, at det var blevet aftalt med Damaskus, at konsultationerne i Moskva skulle starte med at fastlægge “punkterne på dagsorden, formålet, og mekanismerne for deres implementering såvel som sammensætningen af deltagere”.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre.

 

 

En tanke om "Syrien bliver aldrig en marionetstat for Vesten"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.