Syrisk diplomat: Europæisk terrorisme, nyt fænomen er dukket op i vores tid

Jihadister kommer til Syrien med billigelse og støtte fra sikkerhedstjenesterne i de europæiske stater, sagde Syriens ambassadør til FN og chefforhandler i fredsforhandlingerne i Geneve, Bashar Ja’afari til Euronews.

Europa letter passagen af terrorister med europæiske borgerskab, sagde diplomaten og understregede, at regeringerne er ansvarlig for hver eneste terrorist, der kommer fra Europa.

I dag har vi et nyt fænomen, kaldet europæisk terrorisme. De hævdede før, at der var arabiske og islamitisk terrorisme. I dag er vi ofre for europæisk terrorisme, der stammer fra Bruxelles, Paris, London, Spanien, Tyskland, Italien…. sagde Ja’afari til Euronews.

Det er svært at tro på, at terrorister, der forlader Paris, London, Bruxelles eller Boston, eller Australien og ankommer til Syrien uden visum, uden pas, rejser gennem snesevis af stater og den tyrkisk-syriske eller den jordansk-syriske grænse har gjort det uden hjælp fra sikkerhedsorganisationer, som overvåger disse operationer, sagde Ja’afari.

Ja’afari påpegede også, at ved at true med at inddrage borgerskab fra de terrorister, der vendte tilbage til Europa, opmuntrede de europæiske regeringer simpelthen terroristerne til at blive i Syrien og ikke vende tilbage til Europa.

Hvis disse stater virkelig ønskede at standse terroristerne, der slår til i Syrien og Irak, ville de i første række have forbudt strømmen af disse terrorister fra deres lande, sagde Ja’afari til Euronews.

En del af oversættelsen af artiklen til dansk er desværre forsvundet. Vi fortsætter derfor noget af den på engelsk:

READ MORE: Pentagon concedes Russia’s ‘constructive role’ in Syrian ceasefire, fight against ISIS

Ja’afari appraised the role of Saudi Arabia in the Syrian peace process as highly negative, since “they seek to destroy the Syrian state” instead of seeking a solution to the Syrian crisis and threaten to freeze peace negotiations in Geneva.

“Like children, we have to sweeten them up so they will work and keep to the political process,” Ja’afari said.

Ja’afari dubbed a part of the Syrian opposition renouncing parliamentary elections held last week as “illegal.”

Kilde: RT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.