Ukraine: Kampe i Donetsk!

Billede fra kampene i Donetsk:

Image from twitter user@patriot_petya

“Styrker fra Kiev angriber byen Donetsk. Der er rapporteret om civile tab”, sådan skrevRT den 21. juli. Og RT fortsatte:

”Heftige kampe er under udvikling i en del af byen Donetsk, med kanonader, der kan høres i byen. Selvforsvarsstyrkerne rapporterer, at Kiev-styrker med armerede køretøjer og artilleri forsøger at bryde igennem selvforsvarsgrupperne ved jernbanestationen.

Ukrainske tropper med tanks og armerede køretøjer forsøger at bryde ind i Donetsk – en by med omkring 950.000 indbyggere – sagde talsmanden, Sergej Kavtaradze, for den selvudråbte Folkerepublik Donetsk til Reuters.

Kampe foregår samtidigt forskellige steder. De værste kampe er rapporteret at finde sted omkring lufthavnen, som for tiden bliver holdt af Kievs styrker, og ved siden af jernbanestationen, som denne morgen blev ramt af et luftangreb. Byen bliver bombarderet med svært artilleri, der inkluderer brug af multiraketudløsere (som kaldtes Stalinorgler under Anden Verdenskrig.)

”Den aktive fase af de anti-terroristiske operationer fortsætter. Vi har ikke til hensigt at annoncere troppebevægelser” sagde talsmanden for Kievs militære operationer i det østlige Ukraine, Vladyslav Seleznyov, mandag.”

Vladyslav Seleznyov leder faktisk de anti-terroristiske operationer, kaldt ATO.

Det var også ham, der lededes slaget om Slavjansk, og selvfølgelig fandt man bagefter massegrave, hvor ”terroristerne” havde begravet ofrene for deres ”terror”.

”På samme tid erklærer talsmanden for Ukraines Nationale Sikkerhedsråd, at den ukrainske på ingen måde er ansvarlig de eksplosioner, der fandt sted i Donetsk mandag.

”Der er et arbejde i gang for at rense byen for tjekpoints for terrorister. Hvis der var eksplosioner i midten af byen – var de ikke lavet af ukrainske soldater”, sagde Andrej Lysenko på en pressekonference mandag.

Talsmanden indrømmede dog, at bragene kunne være et resultat af underjordisk virksomhed.

”Vi har strenge ordrer om ikke at bruge luftangreb og artilleri i byen. Hvis der er kampe i byen, er vi informeret om, at de kan skyldes mindre selvorganiserede grupper, der kæmper imod terroristerne”, sagde han.”

Ukraines Nationale Sikkerhedsråd ledes af Andrej Parubiy, der var medstifter af Ukraines Nationalsocialistiske Parti, som nu kalder sig Svoboda.

”Byen Donetsk”, fortsatte RT, “har været effektiv belejret i flere dage, og alle forsyninger fra det centrale Ukraine er standset. Der er endnu ikke mangel på fødevarer i butikkerne, men de forventes at svinde ind. Det samme gælder forsyninger med medicin”.

Nynazisternes taktik i Donetsk synes med andre ord, at være den samme som i Lugansk – at bombe byens indbyggere i en sådan grad at selv OSCE finder det uacceptabelt.

Samtidigt er den internationale støtte til den nynazistiske regering vokset dramatisk, fordi man er enige om at give de prorussiske separatister og Rusland skylden for den nylige nedskydning af det malaysiske passagerfly.

Vi vil naturligvis opdatere, når det kommer mere nyt.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!
Tryk på “Synes godt om” og send den videre til din egen Facebook, hvis du har en sådan. 
Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.