Ukraine: Mere om den nye aftale i Minsk

 

Det vigtigste ved den nye Minsk-aftale forekommer at være, at EU nu også har forpligtet sig til at bringe myrderierne i det østlige Ukraine til ophør. Deres opgave bliver at standse juntaens offensiv.

Men det er lettere sagt end gjort. For sagen er, at juntaen har brudt med hvert eneste forslag til fredsforanstaltninger. På den anden side, hvis de ikke formår det, vil især Tyskland og Frankrig lide et stort nederlag i prestige.

Men realiteten er, skrev The Saker den 12. februar, at Minsk 2 ikke bragte noget vigtigt nyt.

Som en ven til The Saker opfatter mødet i Minsk: 

”Folk i Novorussia vandt igen det sidste slag. De kom i en ny styrkeposition og fik juntaen til at love, at den ville standse de sindssyge bombardementer, men Debaltsevo blev slet ikke nævnt. For mig ser det ud som juntaen fik lov til i stilhed af trække sig tilbage efterladende deres våben. Så Debaltsevo vil komme under fuldstændig kontrol af folk fra Novorussia.

Putin fik politiske anerkendelse og håb om i det mindste ikke nye sanktioner (husk at efter Minsk 1 svarede EU med det samme med nye sanktioner mod Rusland). Europæerne fik også en smule væsentlig ved bedre PR. Men den store taber er uden tvivl Poroshenko, som fik den højst utaknemmelige opgave at ”sælge” Minsk 2 til et totalt sindssygt parlament (som for resten er i gang med på forslag fra Poroshenkos parti, at gøre det til en kriminel handling at benægte eksistensen af russiske tropper i Ukraine).

Lige som i et skakspil er tiden en kritisk faktor. Minsk 2 gav alle en slags time-out, men konflikten vil vedvare og det eneste, der kan standse den, er det dobbelte kollaps af den ukrainske økonomi og sammenbruddet i juntaens militærapparat, som, jeg mener, vil finde sted i løbet af denne sommer. Indtil da vil konflikten være frossen”.

The Saker mener også, at ”Nazi Banderastan (efter navnet på Stepan Bandera, som kæmpede sammen med Hitler under Anden Verdenskrig) og Novorussia udgør to forskellige civilisationer, som ikke kan eksistere under samme tag. Ja, af taktiske grunde kan de godt måske godt for et stykke tid, men i realiteten kan de ikke. Den eneste måde at bevare Novorussia inden for Ukraine er at denazificere den sidste, og indtil dette er gjort, vil Novorussia aldrig blive en del af Ukraine.

Det er en hård kendsgerning, som ingen i Vesten er villig til at acceptere.  I Kiev forstår man det, men deres ”løsning” er, at tømme Novorussia for indbyggere og give højst nødvendig Lebensraum for den betrængte Herrenrasse i det vestlige Ukraine ”.

Alexander Mercouris fra Russia Insider, er i det store og hele enig med The Saker. Også han mener, at krigen kan fortsætte lidt endnu. På den anden side mener Mercouris, at dette i sidste ende er til fordel for Novorussia og folkerepublikkerne, som kun kan vinde på det. Den ukrainske hær er allerede slået.

Rusland synes at fortsætte offensiven

“De ukrainske milliardærers private hære skal afvæbnes”. Sådan sagde Ruslands faste repræsentant, Andrej Kelin til OSCE på et møde i fredags, skrev TASS fra Moskva den 13. februar.

”De paramilitære afdelinger og bataljoner står på de store milliardærers lønningslister og de har dødelige våben til deres rådighed”, sagde Kelin. ”Hvordan kan man garantere, at disse væbnede grupper, som ikke er underlagt centralkommandoen i Kiev, vil adlyde noget som helst”, sagde han. ”I virkeligheden er der tale om de illegale væbnede grupper, der nævnes i Minsk-aftalen”.

”Der er ingen sikkerhed for, at de vil støtte fredsaftalen”, sagde Kelin. ”De må afrustes og trækkes ud af konfliktzonen. At bevæbne disse grupper med mere svært militært materiel, inkluderet fra udlandet, kan have katastrofale følger.” Med beklagelse sagde Kelin, ”har mange af vores modparter vendt det blinde øje til aktiviteter hos Ukraines Right Sector, hos Azov bataljonen, som bruget naziemblemer, og til Aidar bataljonen, som er berygtet for sine røverier af civile og for andre lignende styrker.

Det er meget risikabelt at tro, at disse kræfter er ”patrioter”, som forsvarer Ukraines suverænitet og territoriale integritet”, sagde Kelin.

Som et apropos til disse bemærkninger fortalte TASS, at en børnehave i Donetsk blev bombet den 13. februar. Angrebet kostede syv mennesker livet, herunder tre børn: 

Shelled kindergarten in Donetsk area (archive)

OSCE-leder fandt ingen russiske tropper i Østukraine

Lamberto Zannier, generalsekretær i Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, sagde fredag, at han ikke har set russiske tropper i det østlige Ukraine”, skrev TASS den 13. februar.

Endvidere meddelte TASS, at repræsentanter for OSCE var rede til at overvåge grænsen mellem Rusland og Ukraine, hvis deres sikkerhed kunne garanteres.

”I en kommentar til aftalen i Minsk sagde Zannier, at den var den bedste mulighed, der hidtil var set for at bringe en afslutning på fjendtlighederne i det østlige Ukraine.

Men, sagde han, tilbagetrækning af de tunge våben betyder ikke en afmilitarisering af konfliktzonen. Organisationen vil udpege steder, hvortil de tunge våben kunne blive bragt hen.

”I en kommentar til aftalen i Minsk sagde Zannier, at den var den bedste mulighed, der hidtil var set, for at bringe en afslutning på fjendtlighederne i det østlige Ukraine.

Men, sagde han, tilbagetrækning af de tunge våben betyder ikke en afmilitarisering af konfliktzonen. Organisationen vil udpege steder, hvortil de tunge våben kunne blive bragt hen.

Repræsentanter for OSCE sagde i løbet af diskussionen om implementeringen af Minsk-aftalen, at den var parat til at overvåge grænsen mellem Rusland og Ukraine, hvis deres sikkerhed kunne garanteres”.

EU indfører nye sanktioner mod Rusland

Men EU valgte at se fuldstændigt bort fra OSCE’s forsikring om, at der ikke var russiske tropper i Ukraine. EU indførte nye sanktioner imod Rusland.

Med det store antal eksperter, enhver regering råder over, ved man også godt, at planen om at sætte en regering til magten i Ukraine, hvor seks ministre var nynazister, foruden at anbringe den vigtige post som leder af Ukraines Sikkerhedstjeneste i hænderne på nynazisten, Andrej Parubiy, var en amerikansk plan, som blev iværksat under opsyn af den amerikanske viceudenrigsminister Victoria Nuland.

Mediernes medansvar – bare se de danske fjernsyn! – ses tydeligt af, at de omtaler den ukrainske nazi-inficerede regering på linje med alle andre regeringer.

Hjælp os med at sprede artiklen til andre!

Tryk på “Synes godt om” og på “Del” for at anbringe den på din egen Facebook, hvis du har en sådan. 

 

Du kan også kopiere sidens e-mail-adresse og sende den videre til andre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.