USA hjælper fortsat Etiopien med terrorbekæmpelse

Amerikanske tropper, der er baseret i Somalias naboland, Djibouti, samarbejder fortsat med den etiopiske regering. Det fremgår af et telegram fra Associated Press (AP) den 30. september.

”Vi betragter Etiopien som en værdifuld partner i vores mission for at opdage, ødelægge og nedkæmpe terrorister, som er en trussel imod vore partnere ved Afrikas Horn”, sagde generalmajor Sattler, som er leder af Joint Task Force – Horn of Africa ved afslutningen af et to dages besøg i Etiopien.

Han sagde, at overvågningsassistancen omfattede ”lokalisering af steder, hvor terroristerne kunne tænkes at forsøge at krydse grænserne til Etiopien”. Sattler sagde også, at informationerne hjalp Etiopien med at anvende sine styrker effektivt ved at placere dem ”på rette sted til rette tid”. Han fortalte ikke nærmere om, hvordan overvågningen blev gennemført.

AP fortsætter:

”Umiddelbart efter terrorangrebet den 11. september på De Forenede Stater, begyndte ansatte i den amerikanske regering at kalde Somalia en lovløs nation, som ikke havde haft en central regering siden 1991, for et potentiel tilflugtssted for terrorister. Etiopien, som har sendt tropper ind i Somalia adskillige gange siden midten af 1990-erne, bakkede op bag påstanden og sagde, at al-Ittihad al Islami havde forbindelser til Osama bin-Ladens al-Quida-netværk”.

(Det er helt i stil med den amerikanske holdning, at man fuldstændigt forbigår eksistensen af Somalias eneste lovlige regering siden 1991, nemlig den overgangsregering, som somalierne selv havde fået dannet, som man førte forhandlinger med i december 2001, og som faktisk – om end meget skrøbeligt – fungerede frem til den 1. august 2003.)

”Sattler sagde, at Task Force ville blive i området for at bekæmpe terrorisme, hvad enten en ny krig bryder ud i Irak eller ikke. ”Det stærke ønske for vores partnere i Afrikas Horn om at bekæmpe terrorisme i området vil medføre, at vi får succes”, sagde Sattler, hvis tidligere pligter omfattede at lede de offentlige aktiviteter i det amerikanske marinekorps’ hovedkvarter i Washington D.C.

Joint Force’ operationsområde inkluderer luftrum, landområder og søveje i Kenya, Somalia, Sudan, Etiopien, Eritrea, Djibouti og Yemen.

Omkring 1200 amerikanske tropper befinder sig på Lemonier-basen i Djibouti som en del af Task Forcen. Andre 400 amerikanske marinestyrker befinder sig på ombord på Mount Whitney.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.