USA vil fortsætte samarbejdet med Rusland

Af et interview, som TASS optog i Washington den 26. august med den amerikanske viceudenrigsminister for europæiske og euroasiatiske anliggender, Victoria Nuland, fremgår det, at USA vil fortsætte samarbejdet med Rusland. Dette gjaldt også Syrien.

”Hvor vi kan arbejde sammen, hvor vore interesser er de samme, og de falder inden for det internationale system, vil vi fortsætte vores nuværende politik med selektive aftaler med Rusland”, sagde hun.

Som et eksempel nævnte Nuland ”aftalen med Iran, hvor de to landes interesser faldt sammen”.

”Vi er ikke parate til at lave forandringer i de fundamentale principper i FN-pagten, når som helst det passer i russiske interesser. Men på samme tid vil vi fortsætte med at arbejde sammen, hvor vi kan”, sagde hun.

Nuland noterede, at den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, besøgte Sochi i maj, ”for at sikre, vi kunne tale direkte sammen med de russiske beslutningstagere”.

Diplomaten noterede sig, at den amerikanske præsident, Barack Obama, og hans russiske modpart, Vladimir Putin, ikke havde talt sammen længe.

Den amerikanske regering håbede, at man “ved at tale direkte sammen, kunne man lave fremskidt på andre områder, hvor vi allerede arbejder sammen”, sagde Nuland.

USA ønskede også, at ”se om, der var andre emner, hvor vi kunne bringe vores synspunkter nærmere sammen, som i Syrien, som man også talte om i Sochi, og vi vil være ærlige om områder, hvor vi var uenige, som det var tilfældet omkring samtalerne om Ukraine og se, om vi kunne blive enige om, hvordan vi kunne hjælpe med til at implementere aftalerne fra Minsk, som vi tror, er den bedste vej til fred i Ukraine”, sagde hun også.

”Så målet er at have en direkte, ærlig og åben dialog og se, hvad der er muligt”, sagde hun.

Men vi gør nok klogt i at vente lidt endnu, før vi lader champagnepropperne springe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.